Què pots veure a les estadístiques de Mailchimp?

per | 28-08-2024 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Estadístiques de Mailchimp

Mailchimp és una plataforma poderosa per crear campanyes de màrqueting per correu electrònic, però el seu veritable valor rau en les estadístiques detallades que proporciona. Entendre aquestes estadístiques és clau per optimitzar les teves campanyes i obtenir els millors resultats. A continuació, t’expliquem què pots veure a les estadístiques de Mailchimp i com poden ajudar-te a millorar les teves estratègies de màrqueting.

1. Taxa d’obertura 

La taxa d’obertura indica el percentatge de destinataris que han obert el teu correu electrònic. Aquesta mètrica és essencial per avaluar l’eficàcia dels teus assumptes i l’interès general en els teus enviaments.

  • Com millorar-la? Prova diferents assumptes, personalitza’ls i utilitza previsualitzacions atractives per augmentar la curiositat dels teus subscriptors.

2. Taxa de clics 

La taxa de clics mostra el percentatge de destinataris que han fet clic en un enllaç dins del teu correu electrònic. Aquesta estadística és crucial per comprendre quins continguts interessen més als teus subscriptors.

  • Com millorar-la? Assegura’t que els teus enllaços siguin visibles i atractius. Utilitza botons cridaners i crides a l’acció (CTAs) clares.

3. Taxa de conversió 

La taxa de conversió mesura el percentatge de destinataris que han completat una acció desitjada després de fer clic en un enllaç. Això pot incloure comprar un producte, subscriure’s a un servei o completar un formulari.

  • Com millorar-la? Optimitza la pàgina de destinació per assegurar-te que sigui fàcil de navegar i que l’acció desitjada sigui clara i senzilla de completar.

4. Taxa de baixes 

Aquesta mètrica indica el percentatge de subscriptors que s’han donat de baixa de la teva llista després de rebre un correu electrònic. És important monitoritzar aquesta estadística per comprendre si els teus enviaments estan alienant als teus subscriptors.

  • Com millorar-la? Assegura’t d’enviar contingut rellevant i segmenta la teva llista per adaptar els missatges als interessos específics dels subscriptors.

5. Taxa de rebots 

La taxa de rebots mostra el percentatge de correus electrònics que no han pogut ser lliurats. Hi ha dos tipus de rebot: rebot dur (hard bounce) i rebot suau (soft bounce). Els rebots durs solen ser causats per adreces de correu electrònic invàlides, mentre que els rebots suaus poden ser temporals, com una bústia plena.

  • Com millorar-la? Neteja regularment la teva llista de contactes per eliminar adreces no vàlides i mantingues la teva base de dades actualitzada.

6. Informe de geolocalització 

Mailchimp ofereix informació sobre la ubicació geogràfica dels teus subscriptors. Aquesta dada pot ser útil per personalitzar el contingut segons la ubicació i per planificar campanyes regionals.

  • Com utilitzar-la? Segmenta els teus enviaments segons la ubicació per fer campanyes més rellevants i efectives.

7. Estadístiques de dispositius 

Coneix el percentatge de subscriptors que obren els teus correus electrònics des de dispositius mòbils, tauletes o ordinadors. Això t’ajuda a optimitzar el disseny del teu correu per a diferents dispositius.

  • Com millorar-la? Utilitza dissenys responsius que es vegin bé tant en dispositius mòbils com en ordinadors.

Les estadístiques de Mailchimp són una eina poderosa per entendre el rendiment de les teves campanyes de màrqueting per correu electrònic. Aprofita aquestes dades per optimitzar les teves estratègies, augmentar l’engagement dels teus subscriptors i aconseguir millors resultats. Amb una anàlisi regular i ajustaments continus, podràs maximitzar l’eficàcia de les teves campanyes i fer créixer el teu negoci.

No deixis que les teves campanyes passin desapercebudes! Analitza les teves estadístiques amb Mailchimp i comença a optimitzar les teves estratègies avui mateix. Si necessites ajuda per treure el màxim partit de les teves dades, contacta amb nosaltres i t’acompanyarem en cada pas del procés. Junts podem fer créixer el teu negoci!

Arxius