El pes de les imatges és un dels aspectes que més pot perjudicar el rendiment d’una web desenvolupada a WordPress. Molts usuaris publiquen imatges sense tenir en compte quant ocupen i, amb el temps, acaben utilitzant massa espai al hosting, provocant que la web tingui una càrrega cada cop més lenta.
A continuació, t’expliquem com convertir les teves imatges en un recurs òptim sense que et generin mals de cap.
Les imatges, un contingut amb tanta importància com el text de la web
A més de tenir una funció estètica evident, les imatges t’ajuden a explicar la teva història. El material visual és un recurs que facilita que els teus lectors es relacionin amb les teves publicacions, captant el seu interès.
Perquè els esforços d’optimització de la mida de les imatges a WordPress donin els seus fruits, és important que escullis la mida de les imatges més adequada per al teu lloc web.
Les mides de les imatges a WordPress
Quan puges una imatge a WordPress, es generen quatre mides d’imatge diferents per defecte:
- En miniatura: 150 x 150 píxels
- Mitjà: 300 x 300 píxels
- Màxim: 1024 x 1024 píxels
- Complet: correspon amb la mida original de la imatge carregada per defecte
WordPress adapta aquestes mides per dos motius: que no hagis de canviar manualment la mida tu mateix i per a garantir la selecció de la mida adequada segons el lloc on es trobi la imatge dins la teva pàgina web.
Aspectes a tenir en compte sobre les mides
És important saber com funcionen les mides de les imatges a WordPress i com es poden afegir mides d’imatge personalitzades al lloc web. D’aquesta manera, podràs utilitzar el tipus de fitxer d’imatge més apropiat, amb la mida i el lloc adequats.
- Les imatges mai poden superar els 300 kB i, si pretens utilitzar diverses imatges dins d’una mateixa publicació, procura que aquestes pesin prop de 150 kB, intentant perdre la menor qualitat possible.
- Les imatges que es publiquen a WordPress no solen superar els 1000 × 1000 píxels. Una mida estàndard que funciona seria, per exemple, 850 × 550 o 640 × 426 píxels.
Les mides d’imatge més recomanables a WordPress
- En publicacions al blog: 1200 x 630 píxels
- A la capçalera WordPress: 1048 x 250 píxels
- A la imatge destacada: 1200 x 900 píxels en format horitzontal o 900 x 1200 píxels en vertical
- Al fons: 1920 x 1080 píxels.
- Al logotip: 200 x 100 píxels.
- En miniatures: 150 x 150 píxels
La qualitat de les imatges
El format d’imatge recomanable és el format JPG perquè optimitza la relació entre qualitat i pes. El format PNG convé reservar-lo per imatges amb fons transparent malgrat que per logos i imatges vectorials que tant s’han de poder veure molt grans com molt petites, el recomanable és el format SVG.
Els fitxers d’imatges tenen assignat un factor de qualitat: per a les imatges en format JPG la qualitat pot anar del 0% al 100%. Depenent de la qualitat, una imatge pot ocupar més o menys espai en disc i les diferències poden arribar a ser molt notables.
A partir de cert nivell de qualitat, és pràcticament impossible distingir la diferència a primera vista. Per això, et recomanem que limitis la qualitat, per exemple, per a un JPG, un 80% de qualitat podria ser suficient.
Evita publicar una imatge original a la teva pàgina web de WordPress, ja que habitualment trigaria massa a carregar, però no et passis amb la compressió si vols evitar una mala resolució. Troba l’equilibri.
Comprimir i editar imatges per a una càrrega més ràpida
Una de les millors maneres de millorar el rendiment del teu lloc web és optimitzar les imatges. A més de comprimir-les, també pots considerar editar-les per adaptar-les millor a les necessitats del teu lloc. Si necessites crear o modificar imatges de manera ràpida i eficaç, eines com FlexClip poden ser una solució ideal. Aquesta plataforma en línia et permet editar imatges i vídeos de forma intuïtiva, millorant l’aparença de les teves visuals sense comprometre la qualitat.
Si després de llegir aquest article encara tens dubtes sobre com gestionar la publicació d’imatges al teu lloc web a WordPress, posa’t en contacte amb l’equip de DeMomentSomTres; ens agradarà molt poder ajudar-te a assolir l’èxit com hem estat fent amb el projecte de Metges Sense Fronteres.