La pandèmia, un any diferent que ha fet canviar el rumb de molts aspectes de la nostra vida i oblidar-ne alguns que abans consideràvem “normals”. Tornarem a l’antiga normalitat? No podem saber-ho amb certesa. Allò que sí que podem afirmar amb total seguretat és que adaptar-se o morir s’ha convertit en el nou leitmotiv de les xarxes socials, que estan més presents que mai al nostre dia a dia, i que resulta obvi mencionar que han ajustat el seu contingut a l’era Covid.
El contingut generat per l’usuari millora notablement l’engagement
No hi ha millor incentiu a l’hora d’adquirir productes o serveis que les experiències, una persona real suscita més confiança que una marca. Per això, promoure les opinions a Google i que de pas es vegin a la web, és una molt bona opció.
Mantenir conversacions humanes amb la teva audiència esdevé un punt clau
I és que els usuaris aposten cada vegada més per marques que els ofereixen una experiència comunicativa més propera i natural. D’aquí que les respostes als post de les xarxes socials s’han de cuidar el màxim possible.
Social selling o major comoditat a l’hora de comprar
Serà per algun motiu que s’estan implementant noves formes de comprar dins de les plataformes, que ens permeten adquirir productes cada vegada en menys clics i sense sortir de l’aplicació. Des de ja fa un temps, Instagram permet inserir etiquetes de productes. Així l’experiència de compra des de la xarxa és molt més fluïda.
Memes com a forma de vida
L’humor està en auge a l’hora d’interactuar amb el teu públic potencial. Aquest tipus de comunicació menys formal s’està convertint en un dels preferits dels usuaris. I les empreses no n’estan al marge.
Vídeos, vídeos i més vídeos
Quan creiem que ho havíem vist tot, l’originalitat d’alguns a l’hora de crear contingut audiovisual va més enllà i ens deixa bocabadats. Benvinguts a l’època on regnen els vídeos de màxim 30 segons, d’aquells que ens fan perdre la noció del temps saltant de l’un a l’altre.
Estem preparant un post sobre l’era del vídeo a Tik Tok i Twitch. Stay tuned.
El màrqueting de nostàlgia crea vincles amb les empreses
Una estratègia que apel·la als sentiments dels consumidors i que els connecta amb un passat millor, en aquest cas, amb els temps “Covid free”. D’aquí que els recursos pre pandèmia són els nous recursos.