Aquest fet em va fer pensar que, potser, fer una recomanació a Linkedin no era, per més que a mi m’ho semblés, un tema trivial. La resposta d’un altre company va ser “ara miro com es fa” em va confirmar que no ho era. Total que vaig provar-ho i vaig decidir fer-ne aquest post dedicat a un bon amic com en Rafael Alonso Claver a qui demano disculpes per haver-lo fet servir de mostra però li ho he canviat, sense el seu permís, per una recomanació a Linkedin.
Fer una recomanació a Linkedin només té dos punts complexos: trobar el botó per a fer-ho i pensar què posar-hi, la resta és senzilla
Vull fer una recomanació a Linkedin, però on és el botó?
Aquest és l’estat en que em vaig trobar quan em vaig decidir a fer una recomanació a algun dels meus coneguts que s’ho valgués però que no pensés immediatament que li voldria demanar quartos (per això vaig escollir en Rafa).
Així que ja em tens buscant com fer una recomanació sense trobar cap entrada al menú! Em vaig començar a desesperar i finalment li ho vaig preguntar al Google. La resposta va ser senzilla: fer una recomanació a Linkedin és una opció que es desplega al botó desplegable d’enviar un missatge que hi ha just al costat de la fotografia del perfil del contacte.
En fer clic, surt una pantalla que et demana quina relació tenies amb la persona que recomanes (col·laborador, cap, client, proveïdor, conegut…) i el càrrec que ostentava.
Aquest pas sembla intranscendent però té importància en la mesura que estableix en quina part de l’historial de la persona recomanada surt.
Següent pas difícil: contingut per una recomanació a Linkedin
Una vegada fas clic sobre aquest enllaç t’apareix la síndrome del formulari en blanc. Tens davant teu la oportunitat de recomanar un conegut teu. I ara què en dius?
La meva opció és posar-hi els motius que justifiquen la recomanació a Linkedin i destacar-ne la professionalitat.
Linkedin ens allibera de la responsabilitat última d’aquest fet en la mesura que, en el meu cas en Rafael, serà la persona responsable d’acceptar o no la recomanació.
Abans de fer clic al botó d’enviar tenim l’opció d’afegir un text personal que s’annexarà al missatge que Linkedin li enviarà junt amb la notificació de la recomanació. Si es vol afegir aquest missatge, cal prémer l’enllaç “ver/editar” que mostra un camp addicional (que no ensenyo per respecte a la privacitat de la nostra relació).
El darrer pas d’una recomanació a Linkedin està fora del nostre abast
Tan bon punt apretem al botó la persona recomanada rep un missatge dient-li que li hem fet una recomanació.
En aquest punt, nosaltres com a recomanadors no tenim res a fer-hi tecnològicament parlant ja que per a que la recomanació a Linkedin aparegui al perfil de la persona recomanada, aquesta ho ha d’acceptar.
En definitiva, doncs, superats els dos punts crítics de trobar el botó i trobar què escriure-hi, fer una recomanació a Linkedin és una tasca senzilla així que, espero, que el meu contacte de qui no revelaré el nom perquè es diu el pecat però no el pecador, ja pugui fer-me la recomanació que em va fer però com una recomanació a Linkedin.
Imatge amb llicència creative commons provinent de pixabay.