Sovint posem tota la nostra atenció a evitar, en la nostra comunicació digital, aquells errors enormes que poden destruir la reputació digital en un segon. Aquests són, per exemple, enviar un correu al destinatari equivocat, o postejar de manera desafortunada en una xarxa social. Però hi ha altres petits errors de fàcil solució que poden passar desapercebuts i que ens donen un aire poc professional i poc creïble.
Remetre a una adreça de correu que no és del teu domini.
Si disposes de domini propi no s’entén que l’adreça de contacte que usis en la teva comunicació digital sigui diferent.
És a dir, denota poca professionalitat tenir adreces tipus @hotmail.com o @gmail.com, o el que és pitjor @telefonica.net.
No et fa mal als ulls quan veus una targeta amb una web en un domini i una adreça de correu de hotmail?
Establir una adreça de correu vinculada al teu domini és senzill i gratuït (per norma general està inclòs en els serveis de hosting que tens contractats). Per tant és incoherent no fer-la servir.
Incloure al final dels correus “enviat des del meu IPhone/Ipad/Android…”
Els teus contactes no cal que sàpiguen des d’on envies els teus correus, ni si estàs a l’oficina o no. Per tant assegura’t de treure aquest missatge i afegir-hi en el seu lloc una signatura professional.
Estàs perdent una important oportunitat de negoci perquè una signatura professional amb enllaços és molt útil per dirigir els nostres contactes cap a les pàgines que ens interessen. Ara, assegura’t que enllaços funcionin. És molt trist que en lloc de perfils de facebook, foursquare, twitter o linkedin o les pàgines que ens interessa que vegin, es trobin amb una pàgina d’error.
Actualitza’t la signatura per promocionar-te! O creus més important fer servir el final del correu electrònic per explicar-nos el nou giny tecnològic que et van portar els Reis?
Mantenir informació caducada a la web
No faria pudor de ranci que un diari avui anunciés la primícia mundial del naufragi del Titànic o la invenció de la bombeta? Doncs amb les pàgines web passa el mateix. Si no les cuides es fan ràncies. Moltes empreses, especialment les PIME, publiciten informació d’esdeveniments passats o de fires antigues…
És aconsellable que algú es responsabilitzi de revisar la pàgina web i afegeixi nous continguts o, si més no, elimini els obsolets.
Gestiona la informació que publiques.
I sigues viu:
- Evita usar títols que envelleixen malament com “Aquest any 1972 assistirem a la fira del llibre de Bolonya”. Empra’ls més neutres com “Assistència a la fira del llibre de Bolonya de 1972”.
- Per més que t’ho ofereixin, rebutja la frase “Ultima actualització: 4/7/1798” a la teva web si no estàs segur de la teva capacitat per actualitzar-la.